HTML

Spiritlab-webdesign-arculat-grafikus

Spontán alakuló, de hiteles információ kavalkád igényes, iparművész grafikai tervezésről, műhelytitkokról, jó és rossz megoldásokról, melyek főleg a kkv-nak szólnak.

Friss topikok

Linkblog

Ez a könyv 0 példányban kelt el

2010.12.01. 23:12 Spiritlab

 


A különféle tördelési megoldásokról, laptervezésről, alapvető hibákról már írtunk blogbejegyzésünkben, de most nézzük át más szemszögből a megoldásokat. Az emberre hatnak ingerek, melyek töredéke tudatos. Állítólag a valóság néhány %-át fogjuk fel, de nem tudom ezt ki észrevételezte.:) De az biztos, hogy a tudattalan dolgokat nem szabad lebecsülnünk. Pl. egy kiadvány, prospektus esetében nem kell szakértőnek lennünk ahhoz, hogy megmondjuk mi az, ami szép és mi nem az. És biztos, hogy hat ránk a látvány, ha tudatában vagyunk, ha nem, nem?:)

.

.Nyugodtan lógjunk ki a sorból és bolondítsuk meg a valóságot

A magazin, amely egy kimondott témáról szól, pl. lakberendezési magazin ott adott a megjelenés. De egy női magazin, amely többféle témát sorakoztat fel, ott jobban lehet játszani az arculattal. Így ez sokkal változatosabb általában. A katalógus, kiadvány vagy prospektus esetében pedig a tartalom ritkábban változik, így általában több idő van a megszerkesztésére és itt az arculat ezáltal egységesebb, sokszor igényesebb is. Miután az iparművész, arculattervező grafikus megalkotta a nagy művet a tördelőszerkesztő (dtp operátor) összerakja azt. Ezen kívül érdemes megbolondítanunk a végeredményt és extrákkal elhalmoznunk azt, így kitűnünk majd a tömegből egy csapásra. Konkrétan dombornyomásra, stancolásra gondolok, de szóba jöhet egy különleges papír, ami átlátszó vagy kartonszerű. De vannak úgynevezett kreatívpapírok is erre a célra. Egy klassz koncepció csodákra képes. Hajrá!:)

Néhány referencia tőlünk itt érhető el.

.

 Az eredeti cikk itt érhető el.

Keresztes Attila


www.spiritlab.hu


“Adunk egy grafikust ajándékba 1 napra”


.

További bejegyzések:

5 grafikai szarvashiba Hatásos arculat
Valaki kinyírta a céged Webfejlesztés
Valamit dobjál össze délutánra Jó webgrafikusok?
Megújult weblap Rossz reklámgrafika
Formatervezés Intelligens bannerek
Névjegykártya evolúció Étlapok
Webáruház születik Siteodat lefoglalhatják
Életmentő reklámgrafika! Ne menj nyomdába
Hogyan készülnek a logók A 0 példányos könyv
Grafikusod felidegesedik, ha… Kreativitás most
Prospektus- és kiadványhibák A pincér bosszúja
Szórólapot, de ne így! Hibás formok

komment

Címkék: egyéb szerkesztés tervezés szerkesztő kiadványszerkesztés dtp iparművész katalógusok builder építő operátor tördelés tördelő grafikai kiadványok prospektusok laptervek laptervezés szerkesztése

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása