HTML

Spiritlab-webdesign-arculat-grafikus

Spontán alakuló, de hiteles információ kavalkád igényes, iparművész grafikai tervezésről, műhelytitkokról, jó és rossz megoldásokról, melyek főleg a kkv-nak szólnak.

Friss topikok

Linkblog

Mi a helyzet a webáruházaddal?

2010.12.05. 10:34 Spiritlab

Ez jó lesz így szerinted?

Netes áruházak, arculat, és a jó öreg logó

Ne dacolj a törvénnyel
Mikor e cikket írtam sok vállalkozó társamat büntették meg, mert a termékek ára rosszul szerepelt az oldalon, az eredeti cikkben Lásd itt) erről is írtam néhány gondolatot.

A reklám (első lépés)

Sokan fejlesztik a grafikát, sablonok nélkülözésével, profi, egyedi megoldásokat keresve pl. egy logótervezés alkalmával. Így sikerül  kiemelkedni, de a reklám sok esetben álmosító, sablonos. Nincs egy klassz ajánlat, egyedi, szép külsővel ötvözve, csak egy újabb, semmitmondó honlap. Először érdemes felmérni a piacot, mert pl. az oroszlánszelídítés szép szakma, de kinek lesz rá szüksége? Az oroszlánoknak biztosan nem.:)

Utána jöhet a stratégia, a programok kiválasztása és a design, az arculattervezés lépéseivel. Sokan próbálják meg más sorrendben, de később megbánják, mert szét kell robbantani pl. a logókészítés elemeit, ezáltal a logótervezők munkájának lőttek (oroszlánná változik a grafikusod):) az arculatelemzéskor amiért a szlogen megváltozott… Képzeld el a logókészítők arcát, mikor ezt megtudják.:)

Jöjjön a webes áruház
Nem mindegy, hogy milyen programmotor fogja működtetni a leendő üzletünket, mert lehúzhatjuk a rolót, ha nem megfelelően frissítjük vagy selejteset választunk. Érdemes szakjogásszal konzultálni a különféle jogok kapcsán, így elejét vehetjük annak, hogy megbüntessenek minket. Általában először a látványtervvel, webgrafikával készülünk el és az alapján rakja össze a programozó a honlapot, ügyelve arra, hogy még véletlenül se csússzanak szét a grafikai elemek.:)

,,Csak egy kicsikét rakosgasd már át a honlapot” (logó és arculatcsere)

Ez hasonló a házfelújításhoz a webgrafikák esetében is. Van, hogy az alapokig le kell rombolni a falakat – esetleg egyszerűbb a nulláról kezdeni -, nem lehet csak a felületét átfesteni, mert attól még a lényeg nem változik meg és ugyanúgy szét fog dőlni, a toldozgatás így nem megoldás. Szóval az arculat és identitást nem szabad félvállról venni, de az oroszlánszelídítést sem, igaz?:)


.

.

 

.

.

 

.

.

.

.

.

.

.

Keresztes Attila

www.spiritlab.hu


“Adunk egy grafikust ajándékba 1 napra”


.

További bejegyzések:

5 grafikai szarvashiba Hatásos arculat
Valaki kinyírta a céged Webfejlesztés
Valamit dobjál össze délutánra Jó webgrafikusok?
Megújult weblap Rossz reklámgrafika
Formatervezés Intelligens bannerek
Névjegykártya evolúció Étlapok
Webáruház születik Siteodat lefoglalhatják
Életmentő reklámgrafika! Ne menj nyomdába
Hogyan készülnek a logók A 0 példányos könyv
Grafikusod felidegesedik, ha… Kreativitás most
Prospektus- és kiadványhibák A pincér bosszúja
Szórólapot, de ne így! Hibás formok

komment

Címkék: elektronikus internetes áruházak létrehozása készítése webgrafika webáruházak arculatváltás logótervezés ’netáruházak programmotor webgrafikák logókészítők logótervezők logókészítés

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása