HTML

Spiritlab-webdesign-arculat-grafikus

Spontán alakuló, de hiteles információ kavalkád igényes, iparművész grafikai tervezésről, műhelytitkokról, jó és rossz megoldásokról, melyek főleg a kkv-nak szólnak.

Friss topikok

Linkblog

A dühös pincér, aki leüvöltötte a vendéget amiért sült krumplit rendelt tőle

2010.12.23. 12:45 Spiritlab

 

A dühös pincér, aki nem tréfál

Tudni szeretnéd, hogy ennek mi köze a grafikához? Rögvest kiderül, de kezdjünk egy történettel.
Volt egy előkelő étterem, ahol valaki rántott sajtot rendelt sült krumplival, ketchuppal. Azonban a pincér mikor ezt meghallotta, szinte meg volt sértve, hogy nem rizst rendelt köretnek a vendég, mert a pincér utálja a sült krumplit, főképp' ketchuppal. Ez a vicsorgós kép akkoriban készült. Ezt a szituációt el tudod képzelni? Én nem.

Mégis előfordul, hogy sokan az alapján rendelik meg a grafikai szolgáltatást, a webdesign-t, plakátterveket hogy ők mit preferálnak. Így olyan instrukciókat használnak fel, melyek saját véleményüket, vagy családtagjaik véleményét tükrözik. De vajon ők fogják megvásárolnia  a terméket, szolgáltatást? A jó reklámszakembernek nincs véleménye, csak, mint egy objektív tudós figyel és nem ítélkezik. És, ha mindenkinek piros alapon kettő sárga körre van szüksége, mert azt szeretné, az a trendi, akkor azt fogja elkészíteni nekik.

.
Soha ne gondold, hogy az emberek azt veszik meg, amire szükségük van, hanem ami...

Az árképzésnél is fontos szerepet játszik a piackutatás pl. a plakáttervezési árak esetében. Nem szabad csak úgy a hasunkra csapni és mondani valamit, aztán csodálkozni, hogy nem lesz belőle semmi. Hiszen az ember nem azt veszi meg, amire szüksége van, hanem amire vágyik. De ez már reklámpszichológia.

Egyre többen jutnak arra a felfedezésre, hogy jobban járnak, ha iparművész logókészítőkkel, plakáttervezőkkel, weblapkészítőkkel, arculattervezőkkel, grafikusokkal dolgoztatnak, mert nem biztos, hogy árban van különbség, ám az eredmény kapcsán valószínűleg lesz nagy meglepetés. Persze vannak olyan grafikusok, akik nem végezték el az Iparművészeti Egyetemet és ennek ellenére nagyon ügyesek. Legyen szó tehát a weblapkészítéstől, brosúrákról, névjegyekről, a reklámtáskákon át, a plakátok, kuponok készítéséig, tervezéséig az iparművész csodákat alkot.

Ha kételkedsz, járj utána és nézd meg referenciáinkat, klikk ide.:)

.

.

.

.

.

.

.

.

.
Az eredeti cikket itt tudod elolvasni.

Keresztes Attila

www.spiritlab.hu


“Adunk egy grafikust ajándékba 1 napra”


.

További bejegyzések:

5 grafikai szarvashiba Hatásos arculat
Valaki kinyírta a céged Webfejlesztés
Valamit dobjál össze délutánra Jó webgrafikusok?
Megújult weblap Rossz reklámgrafika
Formatervezés Intelligens bannerek
Névjegykártya evolúció Étlapok
Webáruház születik Siteodat lefoglalhatják
Életmentő reklámgrafika! Ne menj nyomdába
Hogyan készülnek a logók A 0 példányos könyv
Grafikusod felidegesedik, ha… Kreativitás most
Prospektus- és kiadványhibák A pincér bosszúja
Szórólapot, de ne így! Hibás formok

komment

Címkék: árak készítése plakátok brosúrák kuponok tervezése plakáttervezés weblapkészítők logókészítők reklámtáskák plakáttervek plakáttervezők

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása