HTML

Spiritlab-webdesign-arculat-grafikus

Spontán alakuló, de hiteles információ kavalkád igényes, iparművész grafikai tervezésről, műhelytitkokról, jó és rossz megoldásokról, melyek főleg a kkv-nak szólnak.

Friss topikok

Linkblog

Rossz tartalomkezelő felületek, formok, grafikai megoldások...

2010.12.23. 20:14 Spiritlab


Mielőtt belefognál

Sokan úgy készítenek tartalomkezelő és feltöltő felületeket, mezőket, formokat, elektronikus kérdőíveket, hogy nem gondolnak bele, hogy hogyan tudják a leghasznosabb módon kihasználni azokat. Aztán könnyű elveszni a részletekben. Ez amennyire sablonos, annyi bonyodalmat szokott szülni. Ha azonban elolvasod ezt a cikket, akkor természetesen ez rád nem lesz igaz.:) Az időmanagementből tudjuk, hogy amit lehet, azt érdemes automatizálni, de a dolog visszafelé is elsülhet, ha a softverek nem működnek a frissítés miatt, vagy nem telepíthető a tárhelyünkre, esetleg a fórumok, blogok nem magyaríthatóak megfelelően. Ezek alap kérdések, hiszen a házat sem szokták csak úgy elkezdeni építeni.

Ez talán nyerőbb


Sok program képtelen legenerálni táblázatba az adott információkat, esetleg nem kapunk értesítést, ha valaki kitölti őket, így felér egy lyukas vödörrel a rendszerünk. Illetve sok esetben annyira túl van komplikálva a rendszer, hogy már az sem érti, aki létrehozta.:) Nemhogy, aki ki szeretné tölteni vagy aki kezelni szeretné a rendszert. Érdemes különbséget tenni a crm rendszer és más ügyviteli rendszerek, illetve a hírlevélküldő szoftverek között. Ne akarjunk mindent bezsúfolni egy helyre, mert akkor semmi nem fog megfelelően működni és olyanok leszünk, mint a hirdető, aki ezt írja a reklámhirdetésében: Eladó ház, és ugyanitt 5 kg krumpli is eladó.:)

Miután megterveztük a tartalomkezelő és feltöltő felületeket, formokat, elektronikus kérdőíveket, először ültessük le elé valakit, aki nem ért ehhez a területhez és kérjük meg, hogy mondja el véleményét. Mi előnyös, mi hátrányos az elrendezésben stb?

És most jön a grafikus

Ha szeretnénk, hogy cégünket igényes megjelenéssel társítsák, akkor érdemes iparművész tervezőgrafikussal dolgoznunk, de előtte megnézzük milyen programmotorra van szükségünk.
A nagy arculati elemek közül nyilván részletesebb piktogramok elkészítése bonyolultabb feladat lehet, mint az oklevelek vagy szórólapok tervezése. Persze sokszor webdesign-ra van szükség és azon belül kell több kidolgozott munkával előállnia a grafikusoknak. Mindenesetre az iparművész tervezőgrafikus máshogy dolgozik sok esetben legyen szó szórólapokról, névjegyekről, honlapokról, logókról, prospektusokról, dekorációkról, kiadványokról, teljes vagy részleges arculatról, cd, dvd borítókról, vagy hirdetésekről.

 


Az eredeti cikk itt olvasható el.

Nézd meg referenciáinkat és tégy próbára minket, klikk ide.

Keresztes Attila

www.spiritlab.hu


“Adunk egy grafikust ajándékba 1 napra”


.
További bejegyzések:

5 grafikai szarvashiba Hatásos arculat
Valaki kinyírta a céged Webfejlesztés
Valamit dobjál össze délutánra Jó webgrafikusok?
Megújult weblap Rossz reklámgrafika
Formatervezés Intelligens bannerek
Névjegykártya evolúció Étlapok
Webáruház születik Siteodat lefoglalhatják
Életmentő reklámgrafika! Ne menj nyomdába
Hogyan készülnek a logók A 0 példányos könyv
Grafikusod felidegesedik, ha… Kreativitás most
Prospektus- és kiadványhibák A pincér bosszúja
Szórólapot, de ne így! Hibás formok

komment

Címkék: blogok cd dvd hirdetések és elektronikus oklevelek felületek tartalomkezelő készítő fórumok borítók kérdőívek szórólapok prospektusok feltöltő piktogramok formok mezők software ek

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása