HTML

Spiritlab-webdesign-arculat-grafikus

Spontán alakuló, de hiteles információ kavalkád igényes, iparművész grafikai tervezésről, műhelytitkokról, jó és rossz megoldásokról, melyek főleg a kkv-nak szólnak.

Friss topikok

Linkblog

Ha jót akarsz, ne menj nyomdába!

2010.12.01. 16:04 Spiritlab

 

A stressz és meghívók „készítése” egyszerre

Valaki meghívókat szeretett volna rendelni egy grafikustól, ám helyette valami egészen egyedit kapott viszonzásul.:) Sajnos ez a történet sokszor adaptálható más dtp (offline grafikai anyagok) megrendelésére  pl. üdvözlőkártyák vagy bármilyen más nyomdai kivitelezésre, melyet többnyire egy cég rendel meg. De bármelyik más földi halandóval is megeshet a dolog.:)

.A pech sorozat úgy kezdődött, hogy az általa megterveztetett meghívók grafikai tervei ugyan elkészültek, de a grafikus utána nem adta át a nyomdaformátumú anyagokat, mert különféle problémái támadtak és nem lehetett többé elérni őt.

Ennek köszönhetően csak egy látványterv állt rendelkezésre. Emiatt újra kellett terveztetni a meghívókat, újabb költségért és az ügyfél intézte a nyomdai kivitelezést is. Ám először nyomtatójával nyomtatta ki a meghívókat, és saját maga vágta össze a kinyomtatott anyagot, de stancforma híján a végeredmény inkább hasonlított egy technika órán, általános iskolában elkészített azonosítatlan objektumra, tudományosabb nevén „ízére”.:)

Ezek a bolond színek mindig elmászkálnak

Ezután felkereste szaporán a nyomdákat történetünk hőse, de a nyomtatás itt sem lett tökéletes. Ugyan rendelkezett nyomdai előkészített anyaggal, de nem volt színhelyes és nem nézték meg a próbanyomatot sem, így a színek teljesen elmásztak. A nyomdai kivitelezés így újabb kudarcba fulladt. Ám happy and-del végződött a történet, avagy hozzábiggyesztem a story végét is a beszámolómhoz. Végül sikerült egy megbízható céget találnia az ügyfélnek, akik határidőn belül levezényelték a teljes projectet, megnyugtatva az ügyfelet, garanciát vállalva és azóta is boldogan élnek, ha meg nem haltak. Hogy ez konkrétan melyik cég volt, nem írjuk meg, lehet találgatni.:)

Referenciáink közül néhány (a többit itt tudod elérni):

.

Az eredeti cikk itt olvasható.



Keresztes Attila

www.spiritlab.hu


“Adunk egy grafikust ajándékba 1 napra”


.

További bejegyzések:

5 grafikai szarvashiba Hatásos arculat
Valaki kinyírta a céged Webfejlesztés
Valamit dobjál össze délutánra Jó webgrafikusok?
Megújult weblap Rossz reklámgrafika
Formatervezés Intelligens bannerek
Névjegykártya evolúció Étlapok
Webáruház születik Siteodat lefoglalhatják
Életmentő reklámgrafika! Ne menj nyomdába
Hogyan készülnek a logók A 0 példányos könyv
Grafikusod felidegesedik, ha… Kreativitás most
Prospektus- és kiadványhibák A pincér bosszúja
Szórólapot, de ne így! Hibás formok

komment

Címkék: digitális kivitelezés munkálatok szitázás készítése nyomtatás előkészítés meghívók ofszet üdvözlőkártya spiritlab.hu nyomdai nyomdák üdvözlőkártyák

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása